SEPTISCHE PUT ONDERHOUDEN

HOE VAAK MOET JE RUIMEN?

Een septische put bestaat uit twee compartimenten en een afvoer.

Bacteriën maken in het eerste compartiment alles vloeibaar, waardoor het via het tweede compartiment en de afvoer kan wegstromen naar de riolering. Daardoor moet je een septische put gemiddeld maar 1 keer om de 4 jaar laten ledigen.

Is het afvalwater uit je septische put niet kleur- en geurloos? Dan is de bacteriële werking verstoord. Hierdoor krijgt een septische put soms de werking van een beerput en val je elk jaar in de kosten.

Ruimdienst Bjeirkeir controleert de bacteriële werking bij het ruimen en voegt naar behoefte bacteriën toe om de werking weer te herstellen en het volgende onderhoud uit te stellen.

Hou je septische put gezond door de volgende zaken te vermijden:

 • Overmatig gebruik van reinigingsproducten ( toilet, bad, ... )
 • Lozen van azijn of zepen in de afvoeren
 • Doorspoelen van moeilijk verteerbare voorwerpen zoals tampons, maandverbanden, vochtige doekjes, ...

Zwaar toiletpapier

VDVK Ontstoppingen beste ruimdienst van het Waasland

ALTIJD IN DE BUURT

Ruimdienst Bjeirkeir bedient trouwe klanten in Oost-Vlaanderen en Antwerpen met een 24/7 service. Bij ons ervaar je geen verrassingen: de prijzen staan vast, de afspraken ook en als je wil, komen we spontaan jaarlijks langs om je beerput te onderhouden. Misschien kreeg je al een flyer van onze straatacties in je bus? Als één van je buren een afspraak maakt, profiteert heel de buurt mee! Je kan dan aan sterk verlaagd tarief je beerput of septische put laten ledigen of herstellen. Geef snel je mailadres en woonplaats en we houden je op de hoogte!

JA, IK SCHRIJF IN!

ERKENDE RUIMDIENST: RUIMATTEST

Ruimdienst Bjeirkeir zorgt ervoor dat je tot in de puntjes in orde bent met de wetgeving. We reinigen je beerput met de laatste nieuwe technologie en voeren alles af naar Aquafin voor een milieuvriendelijke verwerking.

Van ruimdienst Bjeirkeir krijg je een ruimattest dat bewijst dat je in orde bent met de wetgeving terzake. Je bent namelijk wettelijk verplicht je septische put door een officiële ruimdienst te laten ledigen en afvoeren naar Aquafin.

Zo vermijd je ook onaangename situaties als:

 • Stank in huis
 • putjesgeur
 • Verstopte leidingen
 • Overlopende beerput
 • Toilet dat niet meer doorspoelt
 • Vliegenplaag

Belangrijk daarbij is wel dat je nooit olie, vet, diesel, benzine of andere chemicaliën in je beerput loost. Pas dus op met doe-het-zelf ontstopper, want ze kunnen bij staalname problematisch blijken.

Sommige producten branden gaten in je leidingen én allemaal vormen ze brandgevaar aan je handen bij onderhoud. In 85% van de gevallen helpen ze niet of maar heel tijdelijk. Blijf er dus ver vandaan!

Doe je dat wel, riskeer je een sanctie van aquafin. Je leest er hier alles over.

AFSPRAAK VOLGEND JAAR

Na het ruimen, maken we meteen een afspraak voor de volgende ruimdienst. Een week op voorhand krijg je van ons een berichtje om je te herinneren aan je onderhoudsbeurt. Zo hoef jij nergens aan te denken, blijf je stankvrij en wettelijk conform!

CAMERA INSPECTIE, ROOKDETECTIE EN SONAR

Belde je ons wegens

 • Stank in huis
 • Verstopte leidingen
 • Slecht doorspoelend toilet
 • Borrelende geluiden aan de afvoer

En zijn de klachten niet verholpen na de ruimdienst? Dan kijken we samen verder tot we de oplossing vinden! Een ‘kijkoperatie’ is vaak de snelste weg naar een juiste diagnose.

We reinigen dan eerst de leidingen onder hoge druk. Dan trekt onze ‘kruipcamera’ zichzelf door je leidingen zodat we samen eventuele gaten, breuken  of verstoppingen opsporen. Groeide er een wortel door de buis? Werd een vreemd voorwerp doorgespoeld? Is de buis aangevreten door doe-het-zelf ontstoppingsmiddelen? Gecombineerd met sonar vinden we de exacte locatie en diepte van de verstopping.

Houdt de geurhinder nog aan? Dan vullen we je afvoeren met onschadelijke rook om de oorzaak te vinden. Geen gaatje te klein of we dichten het!

STANK IN HUIS

Niemand houdt van een doordringende putjesgeur. Met onze jarenlange ervaring hebben we alle kennis en materiaal om je ervan te verlossen.

Brengt het legen van de beerput geen soelaas, dan sporen we via camera inspectie de reden van de geurhinder op. Vaak ligt de stank in huis aan:

 • Verstoppingen door ophoping van vet, resten van kalk, beton of cement, …
 • Beschadigde leidingen door wortelgroei, doe-het-zelf chemicaliën, …
 • Ondergrondse lekken of breuken in de rioolafvoerbuizen, …

In onze hersteltrommel zit al het materiaal om je blijvend van de geurhinder af te helpen.